Dr. Oetker szalalkáli 15 g

130Ft

Termékleírás

Jellemzők

Tésztafélék lazításához

Szalalkáli

Összetevők

Térfogatnövelő szer (ammónium-hidrogén-karbonát (E 503))

Elkészítés és tárolás

Receptek

Hatlapos krémes

Tészta:
500 g liszt, 100 g vaj vagy margarin, 150 g porcukor, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor, 100 ml tej, 1 tasak Dr. Oetker Szalalkáli, 2 tojás, 1 evókanál méz
Krém:
2 tojás, 3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés, 300 g cukor, 1 l tej, 100 g vaj, 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítés:
Porcukor és vanillincukor keveréke

Elkészítés:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 25 x 30 cm méretű lapokká. A lapokat vajjal kikent sütőlemezen (vagy tepsi hátán) megsütjük. A 2 tojássárgájából, pudingporból, cukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a vajat és a habbá vert tojásfehérjéket. A krémmel megtölrjük a tésztalapokat, és a ha kihűlt, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Másnap vaníliás porcukorral meghintjük, és tetszés szerint szeleteljük.

Sütési hőmérséklet: 180°C (alsó- felső sütés előmelegítve).
Sütési idő: kb. 6-8 perc.

Elkészítés és felhasználás

Elegendő 500 g liszthez

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó!

GYORS ÉS OLCSÓ SZÁLLÍTÁS

A rendeléseidet azonnal megkezdjük teljesíteni, akár 0 Ft ért is.

MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP

Hazai márka vagyunk, a rendeléseket Magyarországról szolgáljuk ki.

BOLDOGSÁG GARANCIA

24 órán belül bármilyen probléma esetén szívesen cseréljük vagy visszavásároljuk a termékedet!