
Dr. Oetker szalalkáli 15 g
130Ft
Termékleírás
Jellemzők
Tésztafélék lazításához
Szalalkáli
Összetevők
Térfogatnövelő szer (ammónium-hidrogén-karbonát (E 503))
Elkészítés és tárolás
Receptek
Hatlapos krémes
Tészta:
500 g liszt, 100 g vaj vagy margarin, 150 g porcukor, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor, 100 ml tej, 1 tasak Dr. Oetker Szalalkáli, 2 tojás, 1 evókanál méz
Krém:
2 tojás, 3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládés, 300 g cukor, 1 l tej, 100 g vaj, 2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítés:
Porcukor és vanillincukor keveréke
Elkészítés:
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 25 x 30 cm méretű lapokká. A lapokat vajjal kikent sütőlemezen (vagy tepsi hátán) megsütjük. A 2 tojássárgájából, pudingporból, cukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a vajat és a habbá vert tojásfehérjéket. A krémmel megtölrjük a tésztalapokat, és a ha kihűlt, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük. Másnap vaníliás porcukorral meghintjük, és tetszés szerint szeleteljük.
Sütési hőmérséklet: 180°C (alsó- felső sütés előmelegítve).
Sütési idő: kb. 6-8 perc.
Elkészítés és felhasználás
Elegendő 500 g liszthez
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
GYORS ÉS OLCSÓ SZÁLLÍTÁS
A rendeléseidet azonnal megkezdjük teljesíteni, akár 0 Ft ért is.
MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP
Hazai márka vagyunk, a rendeléseket Magyarországról szolgáljuk ki.
BOLDOGSÁG GARANCIA
24 órán belül bármilyen probléma esetén szívesen cseréljük vagy visszavásároljuk a termékedet!